Кулинарни рецепти » Заек в тенджера

 Заек в тенджера
/Германия/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 заек
• 300 г свинско месо
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 к.ч. дрохи от черен хляб
• 3-4 зелени чушки
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме заека, слагаме го за 1 нощ в марината и пак го измиваме.

Нарязваме заека на порции, а свинското месо – на парчета. Слагаме ги в пръстен съд и прибавяме виното, хлебните трохи, ситно нарязаните лук и магданоз, нарязаните на кръгчета чушки, черен пипер и сол.

Сипваме 1 ч.ч. вода, захлупваме съда и го замазваме с тесто. Печем около 1 час и 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало