Продукти: (за 4 порции)
• 600 г обезкостено овнешко месо
• 1 средно голяма зелка
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. олио
• сокът от 2 лимона
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки, които изпържваме от всички страни в сгорещената мазнина.
Нарязваме зелката на ивички, посоляваме и я стриваме с ръце. Прибавяме я към изпърженото месо заедно със ситно нарязания лук. Задушаваме ги заедно около 15 мин.
Поръсваме с червен и черен пипер, наливаме 2 ч.ч. гореща вода, опитваме на сол и варим около 40 мин на тих огън. Отстраняваме готовото ястие от огъня, подправяме го с изцедения лимонов сок и го поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....