Кулинарни рецепти » Свинско филе с пиперки

 Свинско филе с пиперки

Продукти: (за 2 порции)

• 400 г свинско месо от филето
• 100 г юфка
• 1 зелена пиперка
• 1 червена пиперка
• 1 главичка лук
• сокът от 1 портокал
• 150 мл месен бульон /или подсолена вода/
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото, измиваме го и го нарязваме на малки парченца. Почистваме пиперките от дръжките и семенната част и ги нарязваме на парченца. Обелваме лука, нарязваме го на ситно и го запържваме в олиото на слаб огън.

Прибавяме месото и го пържим, като често разбъркваме, за да се изпържи от всички страни. Поръсваме брашното, разбъркваме и пържим още 1-2 мин. След това заливаме с бульона и портокаловия сок, посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер, захлупваме и варим 1 час на тих огън.

Около 15 мин преди да отстраним от огъня, прибавяме пиперките и юфката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало