Кулинарни рецепти » Телешко по градинарски

 Телешко по градинарски

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г телешко месо без кост
• 1/2 връзка пресен лук
• 4 с.л. олио
• 2 стръка пресен чесън
• 2 зелени чушки
• 6 домата
• 800 г зелен боб
• 150 мл телешки бульон
• 1/2 връзка магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме чушките и месото - нарязани на парчета. Задушаваме 2-3 мин под капак.

Обелваме доматите и ги нарязваме на парчета. Заливаме месото с бульона, прибавяме доматите и зеления боб - измит и нарязан на парчета. Поръсваме със сол и черен пипер. Варим на тих огън около 90 мин. Накрая поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало