Кулинарни рецепти » Пияно агнешко-ябълково рагу

 Пияно агнешко-ябълково рагу
(Франция)

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г агнешко месо
• 1 глава лук
• 1 бутилка ябълково вино (може да се замени с бяло вино)
• 5 зелени ябълки
• 4 червени ябълки
• 100 г свинска кайма
• 75 г бекон
• 1 с.л. краве масло
• 1/2 ч.л. смлян джинджифил
• 1/2 ч.л. смлян кориандър
• 4 с.л. сос "Калвадос"
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Ден преди приготвянето на ястието, нарязваме месото на парчета, слагаме го в тенджера, посипваме с накълцания лук, заливаме с виното и оставяме в хладилника да се маринова. На другия ден изваждаме месото, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Отливаме малко от маринатата в друг съд и връщаме месото.

Сгорещяваме 1 с.л. масло и в продължение на 5 минути запържваме нарязания на кубчета бекон, като към края прибавяме джинджифила и кориандъра. Сипваме изпържения бекон при месото с лука. Задушаваме на тих огън около 1 час.

Нарязваме зелените ябълки на парчета и ги слагаме при месото - готвим още 30 минути. Внимаваме ябълките да не се разварят! Издълбаваме сърцевината на червените ябълки и ги варим цели в отлятата марината, докато омекнат.

Изпържваме каймата, посоляваме и подправяме с черен пипер. Изваждаме готовите ябълки, отцеждаме и ги разпределяме в чиниите. Напълваме ги с каймата.

Насипваме в чиниите и ябълчено-месното рагу. Стопляме соса "Калвадос" и поливаме с него ябълките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало