Кулинарни рецепти » Яхния от свински гърди

 Яхния от свински гърди
(Италия)

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г свински гърди
• 1 кг пресен зелен грах
• 4 с. л. зехтин
• 5 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изчистваме граха, изсипваме го в тенджера и го заливаме с вода. Прибавяме 2 с. л. зехтин, обелените скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус. Варим на слаб огън около 30 минути, като разбъркваме често.

Когато водата остане наполовина, прибавяме нарязаните на кубчета свински гърди, предварително изпържени в останалото масло. Варим още 20 минути, докато изври цялата течност.

Отгоре посипваме с нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало