Кулинарни рецепти » Зрял фасул с кайма

 Зрял фасул с кайма

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г кайма
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 2 с.л. доматено пюре
• 125 мл червено вино
• 300 г сварен зрял фасул
• 1 червена чушка
• 1 щипка лют червен пипер
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелваме лука и чесъна и ги нарязваме на ситно. Почистваме чушката и я нарязваме на тънки ивички.

В дълбок тиган сгорещяваме олиото и запържваме лука и чесъна. Прибавяме каймата и пържим 10 минути на умерен огън, като разбъркваме от време на време. Сипваме доматеното пюре и подправяме със сол, червен и черен пипер. наливаме виното.

Отцеждаме сварения боб и го добавяме към каймата заедно с чушката. Разбъркваме и похлупваме съда.

Варим ястието на тих огън 30 минути. Сервираме го с пържени картофи или картофено пюре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало