Кулинарни рецепти » Тиквички с ориз

 Тиквички с ориз

Продукти:

• 1 кг тиквички
• 150 г лук
• 150 г домати
• 100 мл олио
• 100 г ориз
• 1 с.л. брашно
• сол, черен пипер и копър
• няколко нарязани маслини

Начин на приготвяне:

Нарязваме почистените тиквички на кубчета. Изпържваме в олиото ситно нарязания лук до омекване. Прибавяме тиквичките и ориза, бъркаме и пържим около 5 минути.

Посоляваме, заливаме с гореща вода и след като заври, слагаме доматите, обелени и нарязани на кубчета. Варим ястието до готовност на тиквичките и ориза.

Преди да свалим от огъня, добавяме маслините, нарязани на парченца и разбъркани с черен пипер и копър и с кашицата от брашно и хладка вода.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало