Кулинарни рецепти » Тиквички с ориз

 Тиквички с ориз

Продукти:

• 1 кг тиквички
• 150 г лук
• 150 г домати
• 100 мл олио
• 100 г ориз
• 1 с.л. брашно
• сол, черен пипер и копър
• няколко нарязани маслини

Начин на приготвяне:

Нарязваме почистените тиквички на кубчета. Изпържваме в олиото ситно нарязания лук до омекване. Прибавяме тиквичките и ориза, бъркаме и пържим около 5 минути.

Посоляваме, заливаме с гореща вода и след като заври, слагаме доматите, обелени и нарязани на кубчета. Варим ястието до готовност на тиквичките и ориза.

Преди да свалим от огъня, добавяме маслините, нарязани на парченца и разбъркани с черен пипер и копър и с кашицата от брашно и хладка вода.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало