Продукти: (за 4 порции)
• 400 г зрял фасул
• 4 сухи чушки
• 2 домата
• 4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1-2 люти чушлета
• джоджен, магданоз, сол
Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула на умерен огън, докато поомекне.
Нарязваме лука на ивички и го задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме едро нарязаните домати и сухи чушки, поръсваме червения пипер, разбъркваме и изсипваме сместа при боба. Посоляваме, добавяме лютите чушлета, поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и варим още 15-20 мин на тих огън.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...