Продукти: (за 4 порции)
• 400 г зрял фасул
• 4 сухи чушки
• 2 домата
• 4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1-2 люти чушлета
• джоджен, магданоз, сол
Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула на умерен огън, докато поомекне.
Нарязваме лука на ивички и го задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме едро нарязаните домати и сухи чушки, поръсваме червения пипер, разбъркваме и изсипваме сместа при боба. Посоляваме, добавяме лютите чушлета, поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и варим още 15-20 мин на тих огън.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...