Продукти: (за 4 порции)
• 400 г зрял фасул
• 4 сухи чушки
• 2 домата
• 4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1-2 люти чушлета
• джоджен, магданоз, сол
Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула на умерен огън, докато поомекне.
Нарязваме лука на ивички и го задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме едро нарязаните домати и сухи чушки, поръсваме червения пипер, разбъркваме и изсипваме сместа при боба. Посоляваме, добавяме лютите чушлета, поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и варим още 15-20 мин на тих огън.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...