Кулинарни рецепти » Васершпатцен

 Васершпатцен
/Австрия/

Продукти: (за 2 порции)

• 250 г брашно
• 1 щипка сол за тестото
• 250 мл вода
• 2-3 яйца
• 1-2 с.л. свинска мас
• сол

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто от брашното, водата и солта. Месим, докато започне да се отделя от съда.

Със супена лъжица, предварително натопена в гореща вода, загребваме тестени топчици, които пускаме във вряща посолена вода. Захлупваме и варим 10 мин. Отцеждаме и ги запържваме в сгорещената свинска мас.

Счупваме върху им яйцата, разбъркваме и оставяме на огъня, докато тестените топчета леко се зачервят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало