Кулинарни рецепти » Васершпатцен

 Васершпатцен
/Австрия/

Продукти: (за 2 порции)

• 250 г брашно
• 1 щипка сол за тестото
• 250 мл вода
• 2-3 яйца
• 1-2 с.л. свинска мас
• сол

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто от брашното, водата и солта. Месим, докато започне да се отделя от съда.

Със супена лъжица, предварително натопена в гореща вода, загребваме тестени топчици, които пускаме във вряща посолена вода. Захлупваме и варим 10 мин. Отцеждаме и ги запържваме в сгорещената свинска мас.

Счупваме върху им яйцата, разбъркваме и оставяме на огъня, докато тестените топчета леко се зачервят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало