Продукти:
• 10 чушки
• 1 к. ч. олио
• 1 с. л. брашно
• 5 домата
• 6-7 скилидки чесън
• 2-3 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и както са с дръжките, без да ги овалваме в брашно, ги посоляваме и изпържваме в загрятото олио. Върху тях изсипваме настърганите домати и около 1/2 час варим на тих огън.
Счукваме чесъна с 1 щипка сол. В 2-3 с. л. хладка вода размиваме брашното и го прибавяме към ястието заедно с чесъна.
Варим още 15 минути и прибавяме на тънка струйка разбитите яйца, смесени с 2-3 с. л. вода и още толкова от соса.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...