Кулинарни рецепти » Картофена яхния с ориз

 Картофена яхния с ориз

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг картофи
• 3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре или 2 домата
• 1/2 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 5-6 с.л. олио
• 1/2 китка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и нарязваме ситно лука. Задушаваме го до златисто в олио и малко вода. Поръсваме с червения пипер, прибавяме доматеното пюре и заливаме с гореща вода.

След кипването на водата, пускаме почистените, измити и нарязани на кръгчета картофи и ориза. Посоляваме и варим на тих огън.

След сваляне от огъня, поръсваме ястието със ситно нарязания магданоз.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало