Продукти: (за 3-4 порции)
• 5-6 гулии
• 1-2 с.л. краве масло
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гулиите на дребни парченца, запържваме ги в сгорещеното масло, заливаме ги с малко подсолена вода и варим на тих огън, докато омекнат.
Когато водата почти изври, заливаме с каша приготвена от прясното мляко и брашното. Варим още десетина минути и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...