Кулинарни рецепти » Гъби по овчарски

 Гъби по овчарски

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 2 домата
• 2 глави лук
• 100 г сирене
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. едро счукан черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме заедно с обелените и настъргани домати, докато омекне.

Прибавяме нарязаните пънчета на гъбите и целите гъби, обърнати с вътрешната си част нагоре. Посоляваме, захлупваме плътно съда и продължаваме да задушаваме.

Когато гъбите омекнат добре, слагаме върху всяка парченце сирене, поръсваме с черен и червен пипер, захлупваме отново и задушаваме още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало