Кулинарни рецепти » Зелеви сарми с чукан зрял фасул

 Зелеви сарми с чукан зрял фасул

Продукти: (за 4-5 порции)

• 2 ч.ч. зрял фасул
• 1 средна кисела зелка
• 5-6 глави лук
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица, черен пипер
• зелев сок, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. След това го изплакваме и го счукваме в хаванче. Слагаме го в тенджера, заливаме с 4 ч.ч. вряща вода и варим, докато набъбне.

Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Посоляваме и поръсваме с червения пипер и стрита чубрица. Прибавяме сварения фасул и разбъркваме.

Отделяме зелевите листа, отстраняваме твърдите им части и свиваме в тях сарми от приготвената плънка. Нареждаме сармите в тенджера и ги заливаме с равни части вода и зелев сок, докато се покрият. Варим на умерен огън. Поднасяме сармите, поръсени с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало