Кулинарни рецепти » Зелеви сарми с чукан зрял фасул

 Зелеви сарми с чукан зрял фасул

Продукти: (за 4-5 порции)

• 2 ч.ч. зрял фасул
• 1 средна кисела зелка
• 5-6 глави лук
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица, черен пипер
• зелев сок, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. След това го изплакваме и го счукваме в хаванче. Слагаме го в тенджера, заливаме с 4 ч.ч. вряща вода и варим, докато набъбне.

Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Посоляваме и поръсваме с червения пипер и стрита чубрица. Прибавяме сварения фасул и разбъркваме.

Отделяме зелевите листа, отстраняваме твърдите им части и свиваме в тях сарми от приготвената плънка. Нареждаме сармите в тенджера и ги заливаме с равни части вода и зелев сок, докато се покрият. Варим на умерен огън. Поднасяме сармите, поръсени с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало