Кулинарни рецепти » Кисело-сладка леща

 Кисело-сладка леща

Продукти: (за 6-8 порции)

• 2 ч.ч. леща
• 1 глава целина с листата
• 2 глави лук
• 100 г сланина
• 5 с.л. брашно
• 2 кубчета зеленчуков бульон
• 3 с.л. оцет
• 1 к.ч. захарен сироп, приготвен от 1/2 к.ч. захар и 1/2 к.ч. вода
• 200 г кисели краставички
• 1 глава чесън
• 2 с.л. краве масло
• 2-3 ябълки или круши
• червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме целината, обелваме я и я нарязваме на кубчета, а стеблата и листата - на ситно. Наситняваме лука и чесъна. Сваряваме тези зеленчуци заедно с изчистената и измита леща в подсолена вода и ги отцеждаме.

Сгорещяваме мазнината и слагаме в нея брашното. Бъркаме и наливаме разтвореното в 300 мл вода 1 кубче бульон. В този гладък сос слагаме захарния сироп и оцета, прибавяме сварената леща и посоляваме.

Гарнираме ястието с кубчета изпържена сланина, наситнени краставички и задушени в бульона от второто купче круши или ябълки.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало