Продукти: (за 6-8 порции)
• 2 ч.ч. леща
• 1 глава целина с листата
• 2 глави лук
• 100 г сланина
• 5 с.л. брашно
• 2 кубчета зеленчуков бульон
• 3 с.л. оцет
• 1 к.ч. захарен сироп, приготвен от 1/2 к.ч. захар и 1/2 к.ч. вода
• 200 г кисели краставички
• 1 глава чесън
• 2 с.л. краве масло
• 2-3 ябълки или круши
• червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме целината, обелваме я и я нарязваме на кубчета, а стеблата и листата - на ситно. Наситняваме лука и чесъна. Сваряваме тези зеленчуци заедно с изчистената и измита леща в подсолена вода и ги отцеждаме.
Сгорещяваме мазнината и слагаме в нея брашното. Бъркаме и наливаме разтвореното в 300 мл вода 1 кубче бульон. В този гладък сос слагаме захарния сироп и оцета, прибавяме сварената леща и посоляваме.
Гарнираме ястието с кубчета изпържена сланина, наситнени краставички и задушени в бульона от второто купче круши или ябълки.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...