Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг брюкселско зеле
• 100 г краве масло
• 3 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В тенджера под налягане наливаме 1 ч.ч. подсолена вода, слагаме метална скара и върху нея нареждаме зелето. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 3 мин.
Отваряме тенджерата и изливаме водата. Заливаме зелето с 2 л студена вода и го оставяме за 5 мин в нея. След това изливаме и тази вода, наливаме 1 ч.ч. чиста вода, посоляваме, затваряме тенджерата и варим 3 мин след като започне да съска.
Прехвърляме свареното зеле в тиган със сгорещена мазнина и го запържваме. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и подправяме със счукания чесън.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...