Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг червени чушки
• 2 яйца
• 2 глави лук
• 1-2 к.ч. галета
• чубрица, сол
• брашно за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка.
Отцеждаме отделения сок и ги смесваме с настъргания лук, яйцата, чубрица и сол на вкус. Сипваме толкова галета, че да получим тесто за кюфтета.
Оформяме кюфтетата, овалваме ги в брашно и пържим в сгорещеното олио.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...