Кулинарни рецепти » Кюфтета с ориз

 Кюфтета с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г ориз
• 1 яйце
• 1 филия бял хляб /без кората/
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2-3 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим ориза в малко вода, докато стане на каша. След това пасираме. Изчакваме да изстине и го смесваме с яйцето и накиснатия и отцеден хляб.

Прибавяме настъргания лук, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Ако е необходимо, сгъстяваме с малко брашно.

Оформяме от сместа малки кюфтенца, овалваме ги в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало