Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 1-2 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 2 резена джинджифил
• 1 1/2 с.л. соев сос
• 2 с.л. зеленчуков бульон
• 1 с.л. червено вино
• 5 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Добре почистения спанак измиваме, отцеждаме и нарязваме на ситно.
Нарязваме на ситно лука, джинджифила и чесъна и ги запържваме в сгорещеното олио. След 2-3 мин добавяме спанака и пържим още 2 минути при непрекъснато бъркане. Посоляваме, наливаме соевия сос и бульона и пържим още 1 минута.
Поръсваме с виното и сваляме от огъня. Сервираме ястието горещо.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...