Продукти:
• 1,7 кг дюли
• 1 кг захар
• 150 г орехови ядки
• 300 мл вода
• кристална захар за овалване
Начин на приготвяне:
Подбираме здрави и узрели дюли, махаме семенната част и ги нарязваме на кубчета. Варим ги с водата, докато омекнат съвсем. Претриваме ги през сито и слагаме в пюрето захарта и нарязаните орехи. Разбъркваме и варим на силен котлон с бъркане, докато мармаладът се сгъсти.
Прехвърляме го в разлата тава на пласт с дебелина 2-3 см и сушим на слънце или във фурна, загрята на 50 градуса около 15 часа.
Нарязваме мармалада на кубчета, овалваме ги в кристална захар и го редим в чисти и сухи херметически затварящи се кутии, като между редовете слагаме целофан. Съхраняваме на сухо и прохладно място.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...