Продукти:
• 2 кг тиква
• 2 кг захар
• 1 л вода
• 2 ч. л. лимонтузу
• 2 праха ванилия
Начин на приготвяне:
Почистената обелена тиква нарязваме на кубчета и държим 5 часа във варна вода (на 5 л вода – 3/4 ч. ч. гасена вар), след което ги измиваме добре с течаща вода.
Отцеждаме ги и ги пускаме във врящия сироп, приготвен от захарта и водата. Варим до сгъстяване. Малко преди да свалим от огъня, прибавяме лимонтузуто и ванилията.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...