Продукти:
• 1 кг дребни зелени доматчета
• 1 кг захар
• 1 1/2 ч.л. лимонтозу
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Измиваме доматчетата и отрязваме съвсем малко от горната им страна. С помощта на игла издълбаваме вътрешността им. Пускаме ги във вряща вода, варим 3-4 мин и ги изплакваме със студена вода. Повтаряме тази процедура 4 пъти.
След това обелваме доматчетата и ги пускаме във врящ сироп, приготвен от захарта и 3 ч.ч. вода. Варим на силен огън. Когато сиропът започне да се сгъстява, прибавяме лимонтозуто разтворено в малко топла вода. Варим още 2-3 мин, отстраняваме от огъня и ароматизираме с ванилията.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...