Продукти:
• 1 кг пъпеш
• 1 кг захар
• 1/2 ч.л. лимонтузу
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Избираме добре узрял, здрав пъпеш. Почистваме семенната част, обелваме го и нарязваме на парченца. Поръсваме ги със захарта и оставяме на студено за 10-12 часа. Ако след това не се е отделил достатъчно сок, добавяме 1 к.ч. вода.
Варим сладкото на слаб огън, докато се сгъсти. Прибавяме разтвореното в малко вода лимонтузу и ванилията. Насипваме сладкото, докато е горещо, в сухи и топли буркани. Покриваме гърлата с целофан и затваряме херметически. Държим на хладно място.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...