Продукти:
• 1 кг пъпеш
• 1 кг захар
• 1/2 ч.л. лимонтузу
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Избираме добре узрял, здрав пъпеш. Почистваме семенната част, обелваме го и нарязваме на парченца. Поръсваме ги със захарта и оставяме на студено за 10-12 часа. Ако след това не се е отделил достатъчно сок, добавяме 1 к.ч. вода.
Варим сладкото на слаб огън, докато се сгъсти. Прибавяме разтвореното в малко вода лимонтузу и ванилията. Насипваме сладкото, докато е горещо, в сухи и топли буркани. Покриваме гърлата с целофан и затваряме херметически. Държим на хладно място.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...