Продукти:
• 1 кг пъпеш
• 1 кг захар
• 1/2 ч.л. лимонтузу
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Избираме добре узрял, здрав пъпеш. Почистваме семенната част, обелваме го и нарязваме на парченца. Поръсваме ги със захарта и оставяме на студено за 10-12 часа. Ако след това не се е отделил достатъчно сок, добавяме 1 к.ч. вода.
Варим сладкото на слаб огън, докато се сгъсти. Прибавяме разтвореното в малко вода лимонтузу и ванилията. Насипваме сладкото, докато е горещо, в сухи и топли буркани. Покриваме гърлата с целофан и затваряме херметически. Държим на хладно място.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...