Продукти:
• 2 кг дюли
• 2 кг бяло грозде
• 1 л гроздов сок
• 1 кг захар
• 2 ч.л. лимонтузу
Начин на приготвяне:
Обелваме кората и махаме семенната част на дюлите. Нарязваме ги на кубчета и ги наръсваме със захарта. Оставяме да престоят 2-3 часа. Прибавяме гроздовите зърна и гроздовия сок.
Слагаме всичко в съд на слаб огън и постепенно засилваме огъня по време на варенето. Бъркаме непрекъснато. Изваждаме гроздовите семки, които изплуват с решетеста лъжица. Щом сиропът се сгъсти, прибавяме разтвореното във вода лимонтузу, варим с бъркане още 5 мин и сваляме от огъня.
Разливаме канфитюра по бурканчетата горещ, опъваме целофан на гърлата им и затваряме с капачки.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...