Продукти:
• 2 кг дюли
• 2 кг бяло грозде
• 1 л гроздов сок
• 1 кг захар
• 2 ч.л. лимонтузу
Начин на приготвяне:
Обелваме кората и махаме семенната част на дюлите. Нарязваме ги на кубчета и ги наръсваме със захарта. Оставяме да престоят 2-3 часа. Прибавяме гроздовите зърна и гроздовия сок.
Слагаме всичко в съд на слаб огън и постепенно засилваме огъня по време на варенето. Бъркаме непрекъснато. Изваждаме гроздовите семки, които изплуват с решетеста лъжица. Щом сиропът се сгъсти, прибавяме разтвореното във вода лимонтузу, варим с бъркане още 5 мин и сваляме от огъня.
Разливаме канфитюра по бурканчетата горещ, опъваме целофан на гърлата им и затваряме с капачки.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...