Продукти:
• 70 броя сини сливи
• 1 кг захар
• 1 ч. л. лимонена киселина
• 3-4 листа индрише
• 70 орехови ядки (или бадеми)
Начин на приготвяне:
Добре измитите сливи обелваме и веднага пускаме в студена вода, за да не почернеят. Изваждаме костилките и поставяме плодовете във варна вода (1 ч. ч. гасена вар на 3 л вода) за 1 час.
Сваряваме сироп до сгъстяване от захарта с 1 ч. ч. вода.
Отцеждаме сливите и поставяме внимателно във всяка по една орехова ядка. Слагаме сливите в сиропа и варим на силен огън до сгъстяване.
Започне ли течността да се сгъстява, намаляваме огъня и прибавяме индришето, а малко преди готовност добавяме и лимонената киселина.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...