Продукти:
• 1 кг ягоди
• 2 кг захар
• 600 г гликоза
• 3 ч.л. лимонена киселина
• 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Подреждаме ягодите в съд – ред ягоди, ред захар. Оставяме ги да пренощуват. На другия ден наливаме 1 ч.ч. вода и варим.
След като сиропът се сгъсти, добавяме гликозата и лимонената киселина. Варим още 4-5 мин и отстраняваме от огъня. Обираме пяната и разсипваме в сухи буркани.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...