Продукти:
• 1 ч.ч. зрял фасул
• 400 г бекон
• 2 глави лук
• 2-3 люти чушлета
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. мас
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 2 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го сваряваме на тих огън заедно с 1 глава лук, олиото и 1 ч.л. червен пипер. Отцеждаме фасула, но запазваме отварата.
Нарязваме другата глава лук на ситно и я запържваме в разтопената мас. Прибавяме брашното, останалия червен пипер и доматеното пюре, размито в малко вода. Разреждаме запръжката с отварата от фасула, кипваме и варим десетина минути.
После я сипваме при отцедения фасул, посоляваме и прехвърляме сместа в тавичка. Нареждаме отгоре нарязания на филийки бекон, слагаме тук там цели люти чушлета и печем 30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...