Продукти: (за 4 порции)
• 150 г натрошено сирене
• 150 г нарязана на ситно шунка
• половин пакетче масло
• 100 г брашно
• 600 мл прясно мляко
• 4 яйца
• сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Разтапяме маслото в емайлиран съд, прибавяме брашното и бъркаме 2-3 минути. Отстраняваме от огъня и прибавяме наведнъж топлото мляко като бъркаме енергично.
Прибавяме шунката, сиренето, жълтъците и ситно нарязания магданоз и размесваме всичко добре. Накрая много внимателно прибавяме разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме сместа в дълбок съд, предварително намазан с масло и поръсен с брашно. Печем в затоплена до 200°С фурна около 30 мин.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...