Кулинарни рецепти » Пълнени чушки с ориз и кренвирши

 Пълнени чушки с ориз и кренвирши

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг чушки
• 1 ч.ч. ориз
• 3-4 кренвирша
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, черен пипер, сол

За соса:

• 1 кофичка кисело мляко
• 1 яйце
• 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Поръсваме червения пипер и разбъркваме. Сипваме 1 ч.ч. гореща вода и прибавяме ситно нарязаните кренвирши. Поръсваме с наситнен джоджен и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Отделно почистваме пиперките от семената, като запазваме капачетата. Напълваме ги със сместа, слагаме капачетата и ги нареждаме в тавичка. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода и печем до готовност.

Приготвяме соса, като на слаб котлон разбиваме киселото мляко и яйцето. Прибавяме брашното, размито с малко вода, разбъркваме и сваляме от котлона. Сервираме чушките, залети с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало