Кулинарни рецепти » Пълнени чушки с ориз и кренвирши

 Пълнени чушки с ориз и кренвирши

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг чушки
• 1 ч.ч. ориз
• 3-4 кренвирша
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, черен пипер, сол

За соса:

• 1 кофичка кисело мляко
• 1 яйце
• 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Поръсваме червения пипер и разбъркваме. Сипваме 1 ч.ч. гореща вода и прибавяме ситно нарязаните кренвирши. Поръсваме с наситнен джоджен и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Отделно почистваме пиперките от семената, като запазваме капачетата. Напълваме ги със сместа, слагаме капачетата и ги нареждаме в тавичка. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода и печем до готовност.

Приготвяме соса, като на слаб котлон разбиваме киселото мляко и яйцето. Прибавяме брашното, размито с малко вода, разбъркваме и сваляме от котлона. Сервираме чушките, залети с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало