Кулинарни рецепти » Пълнени чушки с ориз и кренвирши

 Пълнени чушки с ориз и кренвирши

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг чушки
• 1 ч.ч. ориз
• 3-4 кренвирша
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, черен пипер, сол

За соса:

• 1 кофичка кисело мляко
• 1 яйце
• 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Поръсваме червения пипер и разбъркваме. Сипваме 1 ч.ч. гореща вода и прибавяме ситно нарязаните кренвирши. Поръсваме с наситнен джоджен и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Отделно почистваме пиперките от семената, като запазваме капачетата. Напълваме ги със сместа, слагаме капачетата и ги нареждаме в тавичка. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода и печем до готовност.

Приготвяме соса, като на слаб котлон разбиваме киселото мляко и яйцето. Прибавяме брашното, размито с малко вода, разбъркваме и сваляме от котлона. Сервираме чушките, залети с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало