Кулинарни рецепти » Тестени триъгълници, пълнени с бял дроб

 Тестени триъгълници, пълнени с бял дроб

Продукти: (за 3 порции)

• 300 г брашно
• 4 с.л. вода
• 1 ч.л. маргарин
• 3 жълтъка
• 1-2 с.л. галета
• 200 г сварен бял дроб /свински, телешки или агнешки/
• 2-3 с.л. разтопено краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Замесваме еластично гладко тесто от пресятото брашно, водата, маргарина 2 жълтъка и сол. Разточваме го и го нарязваме на квадрати.

Нарязваме много ситно сварения бял дроб, добавяме 1 жълтък и малко галета, подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме.

Оформяме от сместа малки купчинки върху парчетата тесто. Прегъваме тестените квадратчета по диагонал така, че да получим триъгълни джобове, и притискаме краищата.

Пускаме триъгълниците във вряща подсолена вода и варим на слаб огън, като не позволяваме да завират. Поръсваме готовите триъгълници с разтопено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало