Продукти: (за 4 порции)
• 500 г свински бъбреци
• 2 главички стар лук
• 1 връзка пресен лук
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. краве масло
• 125 мл сухо бяло вино или месен бульон
• 200 г заквасена сметана
• прясно смлян бял пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Разполовяваме бъбреците и киснем 30 мин в оцет и малко вода. Подсушаваме и ги нарязваме на лентички.
Сгорещяваме на силен котлон маслото и пържим 2-3 мин наситнената бяла част на пресния лук и наситнените стар лук и чесън. Прибавяме бъбреците и ги обръщаме леко в мазнината. Прехвърляме в тавичка и ги слагаме в слаба фурна /около 175°С/.
Сгорещяваме виното, прибавяме сметаната и варим 3 мин. Заливаме с тази смес бъбреците, прибавяме нарязаните на тънки колелца пера пресен лук, подправяме със сол и черен пипер и печем 5-6 мин.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...