Продукти: (за 4 порции)
• 500 г свински бъбреци
• 2 главички стар лук
• 1 връзка пресен лук
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. краве масло
• 125 мл сухо бяло вино или месен бульон
• 200 г заквасена сметана
• прясно смлян бял пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Разполовяваме бъбреците и киснем 30 мин в оцет и малко вода. Подсушаваме и ги нарязваме на лентички.
Сгорещяваме на силен котлон маслото и пържим 2-3 мин наситнената бяла част на пресния лук и наситнените стар лук и чесън. Прибавяме бъбреците и ги обръщаме леко в мазнината. Прехвърляме в тавичка и ги слагаме в слаба фурна /около 175°С/.
Сгорещяваме виното, прибавяме сметаната и варим 3 мин. Заливаме с тази смес бъбреците, прибавяме нарязаните на тънки колелца пера пресен лук, подправяме със сол и черен пипер и печем 5-6 мин.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...