Кулинарни рецепти » Сърца на фурна

 Сърца на фурна
/Словакия/

Продукти: (за 4-6 порции)

• 2 свински или телешки сърца
• 150 г сланина или пушени гърди
• 1 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 лимон
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• няколко зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме сърцата в подсолена вода, докато омекнат, след което ги шпековаме с част от сланината.

В по-дълбока тенджера изпържваме в сгорещената мазнина останалата сланина заедно с дребно нарязания лук, прибавяме сварените сърца и черен пипер, заливаме с част от бульона, в който сме варили сърцата, изсипваме всичко в тава, посоляваме и печем в умерена фурна до зачервяване. След изпичане нарязваме сърцата на филийки и ги заливаме със сос.

Соса приготвяме като към соса, в който сме пекли сърцата, прибавяме още малко бульон, виното, брашното, сока от лимона и възвираме получената смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало