Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешки дреболии
• 100 г кайма /смес/
• 3 с.л. олио
• 100 г краве масло
• 3 глави лук
• 5-6 домата
• 2 моркова
• 2 зелени чушки
• половин глава целина
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Оставяме далака цял, а останалите дреболии нарязваме на малки парченца. С остър нож правим разрез по дължината на далака.
В сгорещеното олио запържваме леко каймата, заедно с 1 глава ситно нарязан лук, 2 настъргани домата, 1 с.л. наситнен магданоз и сол на вкус. Пълним далака с тази смес и го слагаме в намеслена тавичка заедно с останалите дреболии.
Отгоре покриваме с останалия лук, нарязан на ситно, морковите, нарязани на колелца, доматите, нарязани на малки парченца, чушките, нарязани на ивички, нарязаната на малки кубчета целина и 2 с.л. наситнен магданоз.
Поръсваме с червения пипер и разтопеното масло. Наливаме топла вода до 2/3 от височината на продуктите и печем в умерена фурна.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...