Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешки дроб
• 1 к.ч. бяло вино
• 2-3 с.л олио
• 1 ч.л. смлян бахар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме дроба, почистваме го от ципите и го нарязваме на по-дебели парчета. Поръсваме с бахара и черния пипер и заливаме с виното и олиото. Оставяме да отлежи 1-2 часа в хладилник.
След това отцеждаме парчетата и ги печем на сгорещена скара от двете страни. Изпеченият дроб посоляваме и слагаме в подходяща чиния като го поръсваме със сока, отделен при печенето.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...