Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 език
• 1 връзка корени за супа
• 1-2 дафинови листа
• 1 глава лук
• черен пипер и бахар на зърна
За соса:
• 100 г краве масло
• 80 г брашно
• 150 мл бяло вино
• 200 мл бульон от варенето на езика
• 3-4 жълтъка
• сокът от 1 лимон
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в тенджера под налягане заедно със зеленчуците, подправките и сол на вкус. Обливаме го със студена вода и го обелваме. Нарязваме го на филийки.
Загряваме маслото и пържим брашното до поруменяване. Разреждаме с прецеден бульон от езика до гладка каша, варим 15 мин и наливаме виното. Готвим още 3-4 мин, сваляме от котлона и оставяме соса да изстине като периодично разбъркваме. Накрая застройваме с разбитите с лимоновия сок яйца.
Заливаме езика с този сос и отгоре наръсваме с трохи от сух хляб.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...