Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешки черен дроб
• 300 г лук
• 1 к.ч. червено вино
• 1 1/2 к.ч. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме черния дроб от ципите и го нарязваме на парченца.
В сгорещеното олио запържваме нарязания на тънки филийки лук. Изваждаме го с решетеста лъжица и в същата мазнина слагаме дроба и леко го запържваме, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица.
Връщаме изпържения лук, наливаме виното и варим 2-3 мин на умерен огън, без да захлупваме. Посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и веднага поднасяме.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...