Продукти: (за 4 порции)
• 8 по-едри картофа /еднакви по големина/
• 1 телешки мозък
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 глава лук
• 1 яйце
• 5-6 с.л. сметана
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 с.л. галета
• 1 ч.ч. бульон
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме полусварените в подсолена вода картофи и ги издълбаваме за пълнене.
Задушаваме ситно нарязания лук в маслото и 2 с.л. вода. Посоляваме, прибавяме почистения и нарязан мозък и след 2-3 мин отстраняваме от огъня. Добавяме магданоза, яйцето, сол, червен и черен пипер. Разбъркваме добре и пълним картофите с тази смес.
Нареждаме ги в тавичка и заливаме с топлия бульон, смесен със сметаната. Печем картофите в умерена фурна, докато останат на мазнина. Поръсваме с галетата и запичаме, колкото да се зачерви.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...