Продукти: (за 4 порции)
• 800 г тлъсто телешко месо
• 4 глави лук, 6 глави чесън
• 1/2 ч.л. счукан кимион
• 1 к.ч. винен оцет
• 15-20 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки хапки и го слагаме в пръстено гърне заедно с целите глави лук, целите глави чесън, черния пипер, кимиона, оцета и сол на вкус. Наливаме вода, колкото да покрие продуктите. Замазваме капака на гърнето с тесто и варим 3-4 часа на тих огън.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...