Продукти: (за 4-5 порции)
• 600 г обезкостено свинско месо
• 1 кг праз /4-5 стръка/
• 1 с.л. свинска мас
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 люта чушка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на късчета и леко го запържваме в силно загрятата мазнина. Прибавяме нарязания на колелца праз и задушаваме около 20 мин.
Разреждаме доматеното пюре с виното и го изсипваме върху праза. Прибавяме лютата чушка, посоляваме и оставяме ястието да къкри на тих огън, докато остане на мазнина.
Поръсваме готовата яхния с черен пипер и я поднасяме с прибавка от пържени или варени картофи.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...