Кулинарни рецепти » Телешко филе – гулаш

 Телешко филе – гулаш
(Унгария)

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г телешко месо
• половин пакетче краве масло
• 1 глава лук
• 100 г гъби
• 2-3 кисели краставички
• 100 г сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на ивички и го запържваме в разтопеното масло.

Прибавяме ситно нарязания лук и киселите краставички, нарязани по дължина на тънки ивички. Когато месото омекне, прибавяме гъбите, които предварително сме нарязали и задушили.

Накрая слагаме сметаната, задушаваме още 2-3 мин и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало