Продукти: (за 4 порции)
• 800 г телешко месо
• половин пакетче краве масло
• 1 глава лук
• 100 г гъби
• 2-3 кисели краставички
• 100 г сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на ивички и го запържваме в разтопеното масло.
Прибавяме ситно нарязания лук и киселите краставички, нарязани по дължина на тънки ивички. Когато месото омекне, прибавяме гъбите, които предварително сме нарязали и задушили.
Накрая слагаме сметаната, задушаваме още 2-3 мин и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...