Кулинарни рецепти » Украински голубци

 Украински голубци

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г смляно месо
• 60 г краве масло
• 800 г прясно зеле
• 120 г ориз
• 1 глава лук
• 15 г брашно
• 40 г доматено пюре
• 50 г кисела сметана
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза до омекване. След като изстине, го смесваме със смляното месо, солим със сол и черен пипер. Разбъркваме със ситно нарязания и изпържен в 20 г масло лук.

Поставяме зелевите листа за 5-7 мин във вряща вода. Отцеждаме ги и им изрязваме внимателно дебелите части. Във всеки лист слагаме от плънката, увиваме сарма, пържим сармите внимателно в 20 г масло и ги подреждаме в тенджера.

В остатъка от маслото изпържваме брашното, наливаме 250 мл вода и сметаната, прибавяме доматеното пюре, възваряваме и заливаме сармите. Задушаваме под похлупак 30-40 минути или във фурна без похлупак.

Можем да приготвим сармите без сметана, с по-голямо количество доматен сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало