Кулинарни рецепти » Гулаш от свинско месо

 Гулаш от свинско месо
(Украйна)

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г свинско месо
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 глави лук
• 2 дафинови листа
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го нарязваме на парченца. Размиваме доматеното пюре в 1 ч.ч. вода. Почистваме лука, измиваме го и го нарязваме на дребно.

В отворена тенджера под налягане сгорещяваме маслото и запържваме месото до златисто. Прибавяме лука, запържваме го леко с месото, наливаме размитото доматено пюре, слагаме дафиновите листа, посоляваме и поръсваме с черен пипер и с брашното.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало