Продукти: (за 4 порции)
• 600 г свинско месо
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 глави лук
• 2 дафинови листа
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го нарязваме на парченца. Размиваме доматеното пюре в 1 ч.ч. вода. Почистваме лука, измиваме го и го нарязваме на дребно.
В отворена тенджера под налягане сгорещяваме маслото и запържваме месото до златисто. Прибавяме лука, запържваме го леко с месото, наливаме размитото доматено пюре, слагаме дафиновите листа, посоляваме и поръсваме с черен пипер и с брашното.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 30 мин.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...