Кулинарни рецепти » Агнешко, задушено с пресни картофи

 Агнешко, задушено с пресни картофи

Продукти:

• 800 г агнешко месо
• 500 г пресни картофи
• 4 с.л. разтопено краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. С решетъчна лъжица изваждаме месото и го оставяме на топло в края на печката.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и брашното. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, посоляваме и поръсваме червения пипер.

Наливаме 1 ч.ч. гореща вода, захлупваме и варим на умерен огън. След 15 мин прибавяме месото и остърганите картофи, като нарязваме по-големите.

Захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото омекне напълно. Накрая поръсваме с магданоза и черния пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало