Кулинарни рецепти » Мързелив тутманик

 Мързелив тутманик

Продукти:

• 5 яйца
• 6 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 200 г сирене
• 1/2 ч.л. захар
• 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

От яйцата, брашното, захарта, солта и хладка вода замесваме меко тесто. Разделяме тестото на две части. Разтопяваме маслото в тавичката. Овалваме едната топка в него и я оставяме настрана.

Разтегляме другата топка на кора и покриваме с нея дъното на тавичката. Поръсваме я с натрошеното сирене. Разтегляме отделената топка на кора и я разстиламе върху сиренето.

Печем тутманика в умерено загрята фурна, докато стане златист. Преди поднасяне го нарязваме на ромбове или квадрати.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало