Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 200 г сирене
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта и смесваме с киселото мляко, в което сме разтворили содата. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Бъркаме, докато получим еднородна смес.
Накрая прибавяме натрошеното сирене и леко разбъркваме. Прехвърляме сместа в намаслена тавичка, заглаждаме отгоре и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...