Кулинарни рецепти » Родопски милинки

 Родопски милинки

Продукти:

• 600 г брашно
• мая колкото кибритена кутия
• 1 яйце
• 1 равна с.л. захар
• 1 равна ч.л. сол
• 2 ч.ч. прясно мляко (леко затоплено)

За заливката:

• 250 г краве масло (леко притоплено)
• 2 ч.л. галета
• 1 равна ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Смесваме млякото, захарта и маята и оставяме да престоят 10 минути, докато маята се разтвори и се образува рядка каша. След това от всички продукти омесваме меко тесто.

Правим малки топчета, които нареждаме в тава, предварително намазана обилно с олио. Оставяме да престоят и да втасат.

След това заливаме милинките със смес от разтопеното масло, солта и галетата и печем в умерена фурна.

Автор: Жулиета Ахджиян

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало