Продукти:
• 500 г брашно
• 1/2 пакетче /малко/ мая
• 1 с.л. сол
• 1 ч.ч. настъргано сирене
• 2 яйца
• 2 с.л. кисело мляко
• 1-2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
От брашното, маята,солта, замесваме средно меко тесто. Точим го на кора с 0,5 см дебелина. Поръсваме със сиренето и навиваме на руло. След това нарязваме 8 парчета.
В обилно намаслена тава редим парчетата, на около 2 см. разстояние помежду им. Поръсваме с олио. Поставяме тавата в найлонов плик и я оставяме в хладилника за 1 нощ.
Разбиваме яйцата с киселото мляко, заливаме милинките и ги печем 15-20 мин.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...