Продукти:
• 600 г брашно
• 20 г мая за хляб
• 2 щипки сол
• 2 с.л. олио
• 2 пълни с.л. свинска мас
• 100 г краве масло
• 1 яйце
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в 100 мл вода, 1 щипка сол и 1 с.л. брашно. Оставяме я да втаса и след като бухне, добавяме още 1 ч.ч. вода и 1 с.л олио. Сипваме 500 г брашно, замесваме меко тесто и го оставяме на топло да втаса.
Отделно приготвяме смес от 1 с.л. разтопена мас и 1 с.л. олио. Потапяме пръстите си в тази смес, късаме от втасалото тесто топчета с големината на орех и ги нареждаме едно до друго в обилно намаслена тавичка. Леко притискаме с ръце наредените милинки и ги оставяме още 30 мин на топло, за да втасат.
Смесваме останалото масло с разбитото яйце, разтопените мас и масло, 1 с.л. вода и 1 щипка сол. Разбъркваме и заливаме втасалите милинки с тази смес. Оставяме милинките да престоят 15 мин в заливката и ги печем в силна фурна, докато почервенеят. Преди поднасяне поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....