Продукти: (за 4 порции)
• 1 пакет готово бутер тесто
• 4 кисели ябълки
• 50 г краве масло
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. брашно
• захаросани вишни или череши
Начин на приготвяне:
Разстиламе тестото върху масата и го разрязваме на 16 квадрата. С помоща на по-голяма форма изрязваме от всеки квадрат по едно сърце.
Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги нарязваме на резенчета.
Покриваме дъното на тавата с хартия за печене и нареждаме изрязаните сърца. Разпределяме ябълковите резенчета върху сърцата, като ги подреждаме като керемидки.
Разтопяваме маслото и с четчица намазваме ябълките. Поръсваме отгоре със захарта и печем около 15 мин при температура 200°С. Украсяваме изпечените сърчица със захаросани вишни или череши и ги поднасяме топли.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...