Продукти: (за 4 порции)
• 1 пакет готово бутер тесто
• 4 кисели ябълки
• 50 г краве масло
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. брашно
• захаросани вишни или череши
Начин на приготвяне:
Разстиламе тестото върху масата и го разрязваме на 16 квадрата. С помоща на по-голяма форма изрязваме от всеки квадрат по едно сърце.
Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги нарязваме на резенчета.
Покриваме дъното на тавата с хартия за печене и нареждаме изрязаните сърца. Разпределяме ябълковите резенчета върху сърцата, като ги подреждаме като керемидки.
Разтопяваме маслото и с четчица намазваме ябълките. Поръсваме отгоре със захарта и печем около 15 мин при температура 200°С. Украсяваме изпечените сърчица със захаросани вишни или череши и ги поднасяме топли.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...